Faluvégi András – vezető edző

Faluvégi András

vezető tanár – versenytánc, salsa, társastánc, zumba

Keress meg a facebookon is!

Dr. Faluvégi András vagyok, táncművész és állatorvos. Azért nem írtam, hogy bármelyik is hobbim lenne, mert nem az. Mindenképpen hivatásomnak tartom mindkettőt, tekintve a velük eltöltött időt és a rájuk fordított energiát. Erdélyben születtem, de 1990 óta Magyarországon élek a családommal. Az Állatorvosi Egyetemet Budapesten végeztem, 2000-ben diplomáztam. Erdélyben versenyszerűen síeltem és cselgáncsoztam. Táncos pályafutásomat 1992-ben kezdtem, negyedikes gimnazista koromban a debreceni Salsa (jelenleg Salome) táncklubban, Szarvas Tibor vezényletével. Mindez a szalagavató tánc betanulásának következménye, ugyanis addig csak hírből tudtam e szép sport létezéséről és lehetőségeiről. Még gyerekkoromban Deményházán az egyik szüreti bál alkalmával a zenekar résztvevői a buli előtt bécsi keringőztek egyet és ez nagyon nagy hatással volt rám. A könnyedségük, a lendület. Tehát volt egy gyerekkori élmény.

Az első versenyen való részvétel meghatározó volt táncos karrierem szempontjából, ugyanis az érettségim előtti hétvégén zajló E osztályos versenyen 44 párból 2. helyezettek lettünk akkori partneremmel, Keszthelyi Ivettel. E sikeren felbuzdulva budapesti felköltözésemet összekapcsoltam egy klubkereső hadjárattal, melynek eredményeképpen a Parragh József és Keleti Andrea vezette Feeling Táncegyesületnél kötöttem ki. Továbbra is debreceni színekben versenyeztem a következő partneremmel, Szászi Andreával , akivel fantasztikus sikersorozatot értem el. (Azóta is hálás vagyok neki, hogy felkeresett) A rengeteg megnyert klubközi verseny mellett D országos és B országos bajnokok, majd az A országos bajnokságon Törökgyörgy Melindáék mögött ezüstérmesek lettünk. Mindeközben B osztályba kerülve az első B-A-S ranglista versenyünkön 3. helyezést értünk el a Parragh József-Keleti Andrea és Dudás Tibor-Jánosi Viktória párosok mögött. Utolsó hazai versenyünkön, a Latin Táncok Magyar Bajnokságán 8. helyen végeztünk. Pályafutásom itt egy kissé megtorpant, mert néhány megoldhatatlan probléma miatt ismét párváltásra került sor. Új partnerem Cservenák Sylvia lett, akivel együtt szintén nagyon szép utat tettünk meg. Visszaléptem B osztályba és megnyertük a B országos bajnokságot, majd az A országos bajnoki cím is birtokunkba került.

Újabb párváltás után Fitori Adriennel kezdtem el táncolni. Vele két versenyen indultam és egyből sikeresek voltunk, de útjaink hamarosan szét is váltak, ő azóta többszörös Finn amatőr és profi Bajnok. Adrienn után felkerestem

Ujszászi Dorottyát (Dottit). Fantasztikus volt vele táncolni, hisz Ő balett táncosnak készült akkoriban. Nagyon sokat segített rajtam az általa megismert Raza Hamadin tánctechnika. Ezt azóta is gyakorlom, és ha módom nyílik rá, továbbadom. Legjobb eredményeink: Magyar Nagydíj 2000-2. hely, a kűrversenyen ugyancsak második hely Melindáék mögött (a Díva táncát adtuk elő), 2000. évi Latin Táncok Magyar bajnokságán 5. hely, Balaton Kupa 1. hely.

Utolsó versenyünk a 2001. évi Európa bajnokság volt Varsóban, ahova ranglista vezető helyünk miatt kerültünk ki. Dotti életét a balettnek szentelte, így újabb párcsere következett. Következő partnerem

Váradi Martina volt, akivel egy baleset miatt sajnos nagyon rövid ideig állt módomban táncolni, de eredményeink ezt az időszakot is felejthetetlenné teszik: 2001. Latin Ranglista-Eger: 2. hely, 2001. Latin Magyar Bajnokság 4. hely. Jelenlegi táncpartnerével, Andrea Silvestrivel ők a Latin Táncok Magyar Bajnokai 2008-ban és 2009-ben.

Balesetem következtében (keresztszalag szakadás mindkét térdemben) több mint 10 hónap kihagyás várt rám, de a kitartás és akarat meghozta eredményét. Új táncpartneremmel,

Tóth Orsolyával nagyon szép eredményeket értünk el a hazai és külföldi versenyeken egyaránt. Többek közt Mambó Világbajnoki 7. hely 2x, Közép Európa bajnoki cím, Magyar Ranglista vezető, Magyar Bajnoki 2 hely 2x, világranglista 16. hely. Összesen több mint 80 versenyen indultunk.

Faluvégi András

(Fotó: Milasics)

2006 és 2011 közötti években a következő partnerekkel versenyeztem és/vagy léptem fel:

Nemesvári Krisztina (versenyzés, fellépés)

Südi Iringó (fellépés)

Anastasia Erofeeva (versenyzés, fellépés)

– 2007 Magyar Bajnoki 6 helyezés

 

Faluvégi András és Anastasia Erofeeva

Darók Petra (versenyzés, fellépés)

– 2008 Magyar Bajnoki 6.

Mirona Toncean (versenyzés, fellépés)

– 2009 Román BAJNOKI cím

Braun Zsuzsanna

– 2010 Magyar Bajnoki 7.

Jelenleg nem versenyzek, főleg tanítok, leginkább versenyzőket és lelkes műkedvelőket és Kaló Tímeávalval fellépéseket vállalunk.

2006-ban elkezdtem foglalkozni rendezvényszervezéssel is.

Rendezvényeink:

Danza Kupa

Danza Bál

Hungarian Open Dancesport Championships

Budapest Open Dance Festival

 

Ugyancsak 2006-ban részt vettem a népszerű TV-sorozatban az RTL klub csatornán, a Szombat Esti Lázban. A műsorban Ungár Anikóval táncoltam.

andrás
(Fotó: Bársony Bence)

Szombat esti láz logo
 

Az utóbbi tánccal eltöltött 10 évben sok nagyszerű tanártól tanulhattam, de legnagyobb hatással Törökgyörgy Melinda, Maurizio Vescovo, Allan Tornsberg, Jaroslav Kucera, Carol McRaild és Karina Rubio volt rám.

Legújabb élményem egy ZUMBA oktató képzéshez kötődik. Óriási élmény volt elvégezni, oktatóm Izabela Kin nagyon nagy energiákat adott. Azt gondolom, hogy az utóbbi évek legnagyobb táncos mozgalma lehet a Beto Perez által kitalált és fantasztikusan megkreált fitness-tánc láz.

Faluvégi András - Zumba

 

Én mindenkit csak buzdítani tudok.

Gyertek, vegyetek részt az óráimon!!!

Órák ahol találkozhatsz velem:

Faluvégi András